Бабусині страви: "Кролик під винним соусом по-грецьки"

Бабусині страви: "Кролик під винним соусом по-грецьки"

Інгредієнти:

  • Кролик вагою 1,5 кг,
  • 1 помідор,
  • 1 цибулина,
  • 2 зубки часнику,
  • 50 г вершкового масла,
  • 50 мл оливкової олії,
  • 250 мл натурального червоного сухого (можна напівсолодкого) вина,
  • 3 ст. ложки борошна,
  • спеції за смаком - лавровий лист, базилік, розмарин, чабер, орегано, чорний мелений перець, щіпка кориці, щіпка мускатного горіха,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Тушку кролика поріж на великі шматки. Цибулю наріж півкільцями. Помідор ошпар окропом, зніми з нього шкірку і дрібно поріж. Подрібни часник.

    У глибокому сотейнику змішай і розтопи вершкове масло і оливкову олію. М'ясо кролика трохи обваляй у борошні і відправ у розігрітий сотейник. Обсмаж кролика з двох боків приблизно 10 хвилин до утворення золотистої рум'яної скоринки. Додай до м'яса цибулю, потім помідор, часник, спеції, трохи посоли і перемішай. Обсмажуй кролика 10 хвилин.

    Налий у сотейник вино і дай покипіти 10 хвилин без кришки, а потім накрий кришкою кролика і тушкуй на повільному вогні протягом 1,5 год., періодично помішуючи. Якщо випарується багато рідини, можна додати ще вина або води. Приблизно через годину спробуй на смак і при необхідності ще досоли, а також додай корицю і мускатний горіх.

    Подавай кролика гарячим із зеленню і гарніром у вигляді відвареної картоплі, пюре або рису. Винний соус виклади у соусник і подавай окремо.