Бабусині страви: "Кролик у томатній пасті"

Бабусині страви: "Кролик у томатній пасті"

Інгредієнти:

  • кролик - 1 тушка,
  • цибуля - 2-3 шт.,
  • часник - 1 головка,
  • морква - 1 шт.,
  • томатна паста з м'якоттю - 4-5 ст. ложок,
  • орегано, сіль, чорний мелений перець - за смаком,
  • соняшникова олія - для смаження.

  • Спосіб приготування:

    Кролика помийте і промокніть паперовими рушниками. Тушку розділіть на порційні шматочки і обсмажте в соняшниковій олії.

    На цьому ж маслі обсмажте крупно порізану цибулю, натерту на великій тертці моркву і часник до золотистого відтінку.

    Цибулю, моркву, часник і м’ясо кролика викладіть в глибоку каструлю, посоліть і поперчіть за смаком, посипте орегано і додайте томатну пасту.

    Вміст каструлі залийте окропом, щоб рідини було трохи нижче рівня м’яса. Готуйте на слабкому вогні 1,5 години.

    Замість соняшникової олії можна і навіть краще використовувати оливкову олію. Перед приготуванням, кролика можна замочити у воді з додаванням кількох крапель оцту на кілька годин, після чого ретельно промокнути паперовим серветками і готувати.