Бабусині страви: "Курка тушкова з чорною смородиною"

Бабусині страви: "Курка тушкова з чорною смородиною"

Інгредієнти:

  • 1 курка вагою 1-1,200 р.
  • 1 стебло цибулі порею
  • 1 повний стакан свіжої чорної смородини
  • 1 морква
  • 1 болгарський перець
  • росл. олія
  • сіль за смаком
  • картопля на гарнір
  • пів пучка кропу
  • 2-3 зубчики часнику

  • Спосіб приготування:

    Курку вимити, витерти на сухо і нарізати на шматки. В глибокій сковороді розігріти олію і обсмажити шматки курки, помішуючи, 7-8 хвилин.
    Цибулю вимити, нарізати на шматочки, ягоди смородини перебрати, видалити гілочки, сполоснути водою, дати воді стекти. Моркву очистити, нарізати соломкою, перець очистити від плодоніжки і насіння, нарізати шматочками.

    До обсмаженої курки додати цибулю і смородину, перемішати, зменшити вогонь і смажити, помішуючи, поки смородина не дасть сік. Потім додати моркву і перець, обсмажити все разом помішуючи хвилин 8-10, додати води (приблизно 250мл.) і тушкувати на невеликому вогні 25 - 30 хвилин, помішуючи, посолити за смаком.
    На гарнір відварити картоплю, кріп і часник подрібнити. "Смородинову курку" подавати з відвареною картоплею, при подачі посипати картоплю часником і зеленню.