Бабусині страви: "Курячі грудки на грилі з базиліком"

Бабусині страви: "Курячі грудки на грилі з базиліком"

Інгредієнти:

  • куряче філе: 2 шт
  • базилік: 1 пучок
  • лимон: 1 шт
  • оливкова олія: 1/3 склянки
  • оцет: 2 ст. ложки
  • часник: 2 зубчики
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Лимон ошпарити кип’ятком, натерти з нього цедру і вичавити сік. Часник почистити і пропустити через часникодавку. Базилік помити, обсушити і дрібно нарізати (залишити кілька листочків для оздоблення).

    2. Приготувати маринад: змішати олію, оцет, лимонний сік, часник, цедру і подрібнений базилік. Поперчити, посолити і ретельно перемішати.

    3. Куряче філе помити, обсушити, залити маринадом і залишити у холодильнику щонайменше на годину. Викласти курятину на гриль і пекти 20 хвилин, час від часу перевертаючи й поливаючи маринадом. Подавати страву гарячою, озлобивши листочками базиліку.