Бабусині страви: "Квасолевий пиріг"

Бабусині страви: "Квасолевий пиріг"

Інгредієнти:

  • червона квасоля - 3 склянки,
  • яєчні жовтки - 3 шт.,
  • цукор - 0,5 склянки,
  • сіль - дрібка,
  • кориця - 0,5 ч. ложки,
  • порошок какао - 2 ст. ложки,
  • вершкове масло і сухарі - для форми.
  • Для начинки:
  • домашній сир - 250 г,
  • яйце - 1 шт.,
  • цукор - 100 г,
    вершкове масло - 50 г,
    ванільний цукор - 1 пакетик,
    чорні родзинки (без кісточок) - 0,5 склянки,
    лікер (або десертне вино) - 100 мл.

    Для оздоблення:
    білки 3 яєць,
    цукор - 2 ст. ложки,
    лимонний сік - кілька крапель,
    ківі - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Червону квасолю замочіть на ніч, відваріть до готовності, остудіть і пропустіть через м’ясорубку. Посоліть і посипте корицею. Жовтки збийте з цукром і перемішайте з квасоляним пюре. Тісто розділіть навпіл. В одну частину додайте какао.

    Родзинки промийте і залийте лікером, залиште на 1 годину. Яйце збийте з цукром і ванільним цукром, змішайте з сиром та розм’якшеним вершковим маслом. Додайте в начинку родзинки. Лікер вилийте в тісто без какао. Білки збийте з цукром і лимонним соком, поставте в холодильник.

    Форму змастіть маслом і посипте сухарями. Викладіть в неї тісто без какао, на нього – сирну начинку і накрийте шаром коричневого тіста, розрівняйте. Поставте в духовку на 30 хвилин. За допомогою кондитерського мішечка покрийте пиріг збитими білками і поставте в духовку ще на 5 хвилин. Прикрасьте шматочками ківі.