Бабусині страви: "Квасолево-цибульні котлети"

Бабусині страви: "Квасолево-цибульні котлети"

Інгредієнти:

  • варена квасоля: 2 склянки
  • цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • білий хліб чи несолодка булочка: 100 г
  • панірувальні сухарі: 4-5 ст. ложок
  • олія: 50 мл
  • зелень петрушки: пів пучка
  • чорний мелений перець, паприка, сіль, шматочки лимона та помідора для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Змолоти квасолю на м’ясорубці або подрібнити за допомогою блендера до стану пюре.

    Цибулю почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. Хліб замочити у воді. Зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати (кілька гілочок залишити для оздоблення).

    Додати до квасолевого пюре смажену цибулю, хліб, нарізану зелень, паприку, чорний мелений перець та сіль і ретельно перемішати, щоб маса була однорідною.

    Сформувати з маси котлети, запанірувати їх у сухарях і смажити на олії з двох сторін до золотистого кольору. Подавати гарячими, озлобивши шматочками лимона та помідора і зеленню петрушки.

    * Такі котлети можна запекти й у духовці: змазати деко олією, викласти котлети і запікати 40 хвилин при середній температурі.