Бабусині страви: "Ліниві голубці"

Бабусині страви: "Ліниві голубці"

Інгредієнти:

  • фарш свинячо-яловичий 500г
  • морква 100г
  • цибуля 150 г
  • рис 70г
  • томатна паста 2ст.л.
  • капуста білокачанна 500-700 г
  • лавровий лист 1-2 шт.
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • рослинна олія 50мл

  • Спосіб приготування:

    У фарш додати натерту на крупній тертці моркву, нарізану кубиками цибулю і промитий рис, посолити, поперчити, перемішати. Капусту нарізати кубиками. На дно каструлі налити олію, викласти трохи капусти. Зверху покласти такий самий шар фаршу, знову капусту і так далі, поставити на слабкий вогонь. У 200 мл води розвести томатну пасту, всипати дрібку солі, влити в каструлю. Перемішати і тушкувати під кришкою 15 хвилин, потім додати лавровий лист, гасити до готовності рису. Готові ліниві голубці повинні трохи охолонути і настоятися в каструлі (хвилин 10-15).