Бабусині страви: "Ліниві кнедлики з грибним рагу"

Бабусині страви: "Ліниві кнедлики з грибним рагу"

Інгредієнти:

  • для кнедликів:
  • 300гр черствого білого хліба
  • 480мл молока
  • 100гр сиру Рокфор
  • 2 яйця
  • 1 цибулина (110гр)
  • 1 стол.ложки пшеничного борошна
  • 2 стол.ложки вершкового масла
  • 1 чайн.ложка листочків свіжого чебрецю (або 1/2 чайн.ложкі сухого)
  • свіжозмелений перець
  • сіль
    для грибного рагу:
    350гр печериць
    350гр глив
    1 цибулина (120гр)
    100гр копченого бекону
    250мл 22% вершків
    1 стол.ложки крохмалю + 1 стол.ложки холодної води
    2 стол.ложки вершкового масла
    1/4 чайн.л. меленого мускатного горіха
    свіжозмелений перець
    сіль
    крім того:
    зелень петрушки (для подачі)
    горошини рожевого перцю (за бажанням)


  • Спосіб приготування:

    Кнедлики. Ріпчасту цибулю подрібніть кубиками і обсмажте на вершковому маслі до легкого золотистого відтінку. З чебрецю обірвіть листочки (гілочки в їжу не йдуть). Яйця збийте з борошном до однорідної маси.

    Змішайте хліб з обсмаженою цибулею, чебрецем і дрібно покришену Рокфором. Залийте хліб молоком, перемішайте і відставте на 10 хвилин. Додайте до набряклого хлібу яйця, приправте меленим перцем, сіллю, а потім злегка перемішайте.


    Викладіть 1/2 частину "тіста" на вологий кухонний рушник і сформуйте руками валик d = 8см. Аналогічним чином вступите з залишками хлібної маси. Засукайте і зв'яжіть кінчики рушника. У дуже широкій каструлі доведіть воду до кипіння. Опустіть в киплячу воду підготовлені кнедлики, накрийте кришкою і варіть 45 хвилин на середньому вогні. Вийміть вироби шумівкою, негайно зніміть рушники і наріжте кнедлики гострим ножем.

    Грибне рагу. Гриби почистіть. Шампіньйони розріжте навпіл, а гливи залиште недоторканими. Бекон і цибулю подрібніть кубиками. Крохмаль розведіть в 1 ст.л. холодної води.

    Бекон обсмажити на вершковому маслі до легкого золотого відтінку. Всипте до бекону цибулю, помішуючи, готуйте 3 хвилини на середньому вогні. Додайте печериці, обсмажуйте, помішуючи 5 хвилин. Потім додайте гливи. Готуйте, помішуючи, ще 5 хвилин. Влийте вершки, доведіть до кипіння, приправте мускатним горіхом, сіллю і перцем. Загустіть соус розведеним крохмалем, помішуючи, готуйте 1-1,5 хвилини.

    ПОДАЧА. Подавайте кнедлики з грибним рагу, посипавши зеленню петрушки і горошинами рожевого перцю.