Бабусині страви: "Львівський сирник"

Бабусині страви: "Львівський сирник"

Інгредієнти:

  • Сир - 500 гр. (Бажано домашній)
  • Цукор - 120 гр.
  • Яйця - 3 шт.
  • Цедра 1 лимона
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Крохмаль - 1 ст.л. (можна замінити 1 ст.л.манки)
  • Куркума - 0,5 чайн.л
  • Вишня сушена - 0,5 склянки (можна родзинки, цукати і т.д.)
  • Глазур:
    Цукор - 0,5 склянки
    Какао - 2 ст.л.
    Молоко - 3 ст.л.
    Вершкового масла - 1 ст.л.

  • Спосіб приготування:

    У блендері ретельно змішуємо сир, яйця, цукор і ванільний цукор. Якщо немає блендера, можна протерти сир через сито і змішати з вище перерахованими продуктами.
    Потім додати крохмаль, куркуму, цедру лимона і збити до однорідності.

    Вишню залити окропом, через 5-10 хвилин воду злити, обсушити і додати в сирну масу.

    Випікаємо в прямокутній формі з використанням паперу для випічки в попередньо розігрітій духовці до температури 180 градусів близько 50 хвилин.
    Готуємо глазур: змішуємо какао, цукор, молоко і варимо до загустіння, в кінці додаємо вершкове масло кімнатної температури.
    Після випічки сирник потрібно в формі повністю охолодити (інакше він може розвалитися).
    Охолоджений сирник покриваємо глазур'ю і обов'язково ставимо в холодильник на ніч.
    А прокинувшись вранці насолоджуємося з чашкою ароматної кави або чаю!