Бабусині страви: "Лагман із баранини"

Бабусині страви: "Лагман із баранини"

Інгредієнти:

  • 700 г баранини (або іншого м'яса),
  • 300 г лагманової локшини (можна замінити звичайною),
  • 2 картоплини,
  • 4 помідори,
  • 1 червоний болгарський перець,
  • 1 морква,
  • 2 цибулини,
  • 1 редька,
  • 1 кабачок,
  • 2-3 зубки часнику,
  • пучок зелені,
    3 ст. ложки олії,
    3 лаврових листа,
    1 шт. бадьяну,
    щіпка зіри,
    мелений чорний перець за смаком,
    сіль за смаком,
    1 л води.

  • Спосіб приготування:

    М'ясо помий, зріж плівки і зайвий жир, висуши серветкою і поріж невеликими шматочками. Всі овочі помий і очисти від шкірки. Помідори пробланшуй і також очисти від шкірки. Поріж всі овочі невеликими кубиками. Подрібни часник і зелень.

    У казані або сотейнику розігрій олію, закинь м'ясо, посоли, додай спеції і тушкуй на середньому вогні 15 хвилин. Потім по черзі з інтервалом 2-3 хвилини додавай до м'яса цибулю, моркву, болгарський перець, редьку, перемішай і тушкуй 15-20 хвилин.

    Далі додай у лагман картоплю, кабачок і помідори. Залий окропом і тушкуй 15 хвилин. Наприкінці поклади у лагман зелень, часник, лавровий лист, бадьян і тушкуй ще 3-5 хвилин.

    Окремо відвари локшину для лагманау, добре промий її, додай олію, щоби не злиплися.

    Подаючи лагман, за правилами рецепта, розклади по тарілках локшину і зверху залий підливою з овочами та м'ясом.