Бабусині страви: "Лазанья з грибами"

Бабусині страви: "Лазанья з грибами"

Інгредієнти:

  • Лазанья (листи) - 12 шт
  • Гриби печериці (заморожені) - 400 гр
  • Шинка (або яловичина) - 300 г
  • Помідор (середній) - 8 шт
  • Цибуля ріпчаста (середня) - 1 шт
  • Цибуля-порей (біло-зелена частина) - 100 г
  • Часник - 1 зуб
  • Зелень
  • Сир твердий - 250 г
  • Олія маслинова
  • - Сіль
    - Перець чорний мелений
    - Спеції (орегано, суміш італійських трав, базилік)
    - Молоко (для соусу) - 1 л
    - Борошно пшеничне (без гірки, для соусу) - 4 ст. л.
    - Масло вершкове (для соусу) - 100 г

  • Спосіб приготування:

    1. На невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо нарізану півкільцями цибулю і часник до золотистого кольору.
    2. Додаємо до цибульно-часникової суміші помідори - 5шт (нарізані кубиками), решту помідорів залишаємо для прикраси верхнього шару лазаньї, цибулю-порей (нарізану кільцями або півкільцями), частину зелені і тушкуємо до загустіння.

    3. У цю ж овочеву суміш додаємо гриби і тушкуємо до готовності, суміш не повинна бути водянистою. Солимо, перчимо, перемішуємо зі спеціями і відставляємо в сторону. Переходимо до приготування соусу бешамель.
    4. У сотейнику розтоплюємо вершкове масло, всипаємо борошно і, ретельно перемішуючи, злегка обсмажуємо. Потім поступово вливаємо молоко, не забуваючи при цьому помішувати, і уварюємо соус до консистенції не дуже жирної сметани.
    5. Шинку нарізаємо кубиками, дрібно рубаємо зелень, сир тремо на крупній тертці, помідори нарізаємо кружальцями. У вогнетривку форму викладаємо листи лазаньї. Другим шаром викладаємо половину овочевої суміші. Третій шар - 1/2 частину шинки.
    6. Далі поливаємо соусом, присипаємо частиною сиру і зелені. Верхній шар поливаємо соусом і посипаємо сиром. Ставимо запікатися лазанью в духову шафу на 20 хвилин при температурі 180-200 градусів.
    7. Через 20 хвилин, після запікання, дістаємо лазанью, викладаємо на неї кружальця помідор, посипаємо сиром, що залишився і зеленню, ставимо запікатися ще на 20-25 хвилин.