Бабусині страви: "Лимонний кекс з цукатами"

Бабусині страви: "Лимонний кекс з цукатами"

Інгредієнти:

  • 1,5-2 склянки борошна,
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця
  • 180 гр. вершкового масла
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 0,5 пакетик розпушувача
  • 1 лимон
  • 0,5 ч.л. солі
  • 200 гр. цукатів
  • Для глазурі:
    • 150 г цукрової пудри,
    • 2 столові ложки молока.

  • Спосіб приготування:

    Цукати залити склянкою води і залишити на кілька хвилин для розм'якшення.
    Потім воду злити і дати цукатам трохи підсохнути, виклавши на рушник.
    Масло з цукром розтерти до пишної маси.

    Поступово по 1-му ввести яйця.
    Всипати ванільний цукор і сіль.
    Шкірку лимона натерти на тертці, а з м'якоті віджати сік.
    Додати лимонний сік і цедру в яєчно-масляну масу.

    Потім, постійно розмішуючи, всипати борошно і розпушувач.
    Отримавши однорідну масу, тісто обережно з'єднати з цукатами і акуратно перемішати.
    Форму для кексу змастити маслом і посипати борошно.

    Випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.
    Кекс перевірити на готовність, проткнув в декількох місцях сірником.
    Готовий кекс викласти на блюдо з паперовою серветкою.
    Покрити білою глазур'ю або посипати цукровою пудрою (за бажанням).