Бабусині страви: "Листкові рогалики з маком"

Бабусині страви: "Листкові рогалики з маком"

Інгредієнти:

  • тісто листкове бездріжджове 500 г
  • яйце сире 1 шт
  • цукор за смаком
  • мак за смаком
  • масло вершкове 4-6 ст. л
  • борошно для розкочування

  • Спосіб приготування:

    1. Тісто розморозити. Якщо воно одним пластом, розділити навпіл. Кожну розкачати в квадрат зі стороною приблизно в 33-35 см. Зрізати гострі кути, щоб вийшов круг. Змастити маслом всю поверхню, посипати цукром і маком. Розрізати на сегменти ( в кожній частині 8 сегментів). Згорнути рогаликами.
    2. Змастити збитим яйцем і ще посипати цукром (за бажанням) і маком. Укласти на змащене пергамент. Пекти при 230-250 градусів до золотистого кольору.