Бабусині страви: "Мідії в сухариках"

Бабусині страви: "Мідії в сухариках"

Інгредієнти:

  • Мідії середнього розміру - 25-30 шт.
  • Свіжа зелень петрушки - 10 гр.
  • Тертий м'якуш білого хліба - 100 гр.
  • Сіль, чорний мелений перець - за смаком
  • Часник - 1 зубчик
  • Оливкова олія - ​​30 мл

  • Спосіб приготування:

    Вимийте мідії під проточною водою, видаліть нарости і водорості на мушлях.
    Помістіть їх в каструлю і припустіть на сильному вогні до розкриття раковин, після чого видаліть порожні раковини, відфільтруйте бульйон і залиште його в стороні (знадобиться для приготування інших страв з морепродуктів).
    Зелень петрушки і часник дрібно порубати, потім додати натерту м'якушку хліба, оливкову олію, сіль, перець чорний мелений.
    Начинити мідії хлібної сумішшю, скропити оливковою олією і запекти в добре розігрітій духовці 10 хв, поки не підрум'яняться.
    Готові мідії можна подавати як гарячими, так і вистигшими, в супроводі сухих білих вин.