Бабусині страви: "М'ясні кульки в рисовому «папері»"

Бабусині страви: "М'ясні кульки в рисовому «папері»"

Інгредієнти:

  • нежирна яловичина - 450 г,
  • часник - 1 зубчик,
  • зелена цибуля - 4 стебла (тільки біла частина),
  • соєвий соус - 30 мл,
  • пекучий перець - 1 стручок
  • рисовий папір - 20 аркушів;
  • для соусу - 2 лайма, 1 ст. л. соєвого соусу, 1 ч.л. цукру

  • Спосіб приготування:

    1. Очищений часник, цибулю, червоний пекучий перець і порізану шматочками яловичину двічі пропустити через м'ясорубку. Долити в фарш соєвий соус і краплю олії, вимішати. Розділити на кульки по 25 грамів.

    2. Змочити рисову «папір» у теплій воді. Змочити водою дошку. Обернути кожну кульку тістом.

    3. Зварити дімсами на пару. У мультиварці потрібно змастити олією сітку, викласти в неї кульки, виставити режим «пар» і час - 15 хвилин.

    4. Приготувати соус: вичавити сік з лаймів, додати до нього соєвий соус і цукор. Розмішати до розчинення.

    5. Викласти на тарілку готові «пельмені», прикрасити перцем і паприкою.