Бабусині страви: "М'ясна запіканка"

Бабусині страви: "М'ясна запіканка"

Інгредієнти:

  • 2 ст. л панірувальних сухарів
  • 300 гр. будь-яких макаронів
  • 2 ст. л оливкової олії
  • 1 кг фаршу (телятина або свинина)
  • 1 цибулина (дрібно подрібнена)
  • 3 часточки часнику
  • 400 гр. соусу Бешамель
  • 30 мл води
  • 1 ч. л. кориці
  • 70 гр. подрібненого пармезану
  • Для соусу Бешамель потрібно:
    80 гр. масла
    50 гр. борошна
    1 л. молока
    4 яйця


  • Спосіб приготування:

    Спочатку приготуємо соус Бешамель: для цього розтоплюємо масло в сковорідці на середньому вогні до утворення піни. Додаємо просіяне борошно, не забуваючи ретельно перемішувати. Забираємо з вогню. Поступово додаємо молоко та доводимо до однорідного стану. Знову ставимо сковорідку на вогонь і доводимо соус до повної готовності (це легко помітити, коли наш соус стане густим). Знову забираємо соус з вогню та збиваємо його з яйцями. Додаємо сіль та перець.

    Розігріваємо духовку до 180С. Змащуємо форму для запікання олією та посипаємо панірувальними сухарями.

    Готуємо макарони в великій каструлі. Після того, як макарони приготуються, зливаємо воду та залишаємо макарони в нашій каструлі.
    Тим часом розігріваємо олію в сковорідці на середньому вогні. Додаємо половину нашого фаршу та готуємо, ретельно помішуючи близько 3-5 хвилин, даючи йому злегка підсмажитися. Кладемо фарш до окремої посудини. Так само готуємо другу половину фаршу.
    Знову розігріваємо олію в сковорідці. Додаємо подрібнену цибулю та часник. Потім додаємо фарш, макарони, воду та корицю. Готуємо близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

    Додаємо половину соусу Бешамель до макаронів та фаршу та все ретельно перемішуємо. Кладемо нашу суміш макаронів, фаршу та соусу в форму та розрівнюємо по всій поверхні. Заливаємо усе рештою соусу та посипаємо подрібненим пармезаном.
    Випікаємо близько 45-50 хвилин до золотої скоринки.