Бабусині страви: "Малиново-шоколадний торт-суфле"

Бабусині страви: "Малиново-шоколадний торт-суфле"

Інгредієнти:

  • Корж:
  • 50 гр. шоколаду
  • 2 шт. яйця
  • 70 гр. цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 20 гр. крохмалю
  • 40 гр. борошна
  • 0,5 ч. ложки розпушувача
  • 1 ст. ложка какао
  • щіпка солі
  • Крем:
    200 мл. жирних вершків
    400 гр. вершкового йогурту з будь-яким смаком
    75 гр. цукру
    20 гр. желатину швидкорозчинного
    30 мл. молока або будь-якого соку
    250 гр. малини замороженої

  • Спосіб приготування:

    Духовку включити на 180 градусів. Роз'ємну форму 19-20 см. змастити вершковим маслом. Малину заздалегідь дістати з морозилки щоб відтавала. Шоколад поламати на шматочки і розтопити на водяній бані.
    Відокремити жовтки від белков.В мисці змішати борошно, крохмаль, какао і розпушувач, просіяти.

    Жовтки розтерти з цукром, сіллю, ванільним цукром, влити розтоплений шоколад і перемішати. Білки збити в міцну піну.

    В жовткову масу додати суміш борошна з какао і крохмалем, перемішати, ввести білки і обережно змішати до одного однорідного стану. Перелити тісто у форму, випекти корж 15-20 хвилин. Охолодити на решітці.

    Потім намітивши межі ножем по боку коржа, розрізати його на 2 частини за допомогою нитки.
    Желатин залити молоком або соком, дати постояти хвилин 5-10.
    Йогурт змішати з цукром. Вершки збити в густу піну (охолодити перед збиванням миску і віночки, так вершки краще зіб'ються).
    Желатин злегка прогріти часто помішуючи щоб він розчинився і став рідким, але не кип'ятити!
    Додати в йогурт збиті вершки.
    Акуратно перемішати, додати малину і желатин, перемішати обережно.

    Одну половину коржа покласти на тарілку, навколо поставити бортик форми, викласти зверху і розрівняти більшу частину крему, залишивши небагато для верху. Покласти зверху другий корж, злегка притиснути і нанести зверху залишки крему.

    Поставити торт в холодильник мінімум на 4:00, чим довше тим краще.Потім пройшовшись ножем по бортику форми видалити його.
    Торт прикрасити ягодами малини і тертим шоколадом.