Бабусині страви: "Мамалига з грибним соусом"

Бабусині страви: "Мамалига з грибним соусом"

Інгредієнти:

  • кукурудзяне борошно: 1 чашка
  • вода: 4,5-5 чашок
  • прованські трави: 1 ч. ложка
  • сир тертий: 100 г.
  • печериці: 300 г.
  • цибулина: 1 шт.
  • вершки: 200 мл
  • бальзамічний оцет: 1 ст. л.
  • борошно: 1 ч. л.
  • сіль, перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Скип’ятити 300 мл. води, поступово всипати кукурудзяне борошно, помішуючи. Посолити, поперчити, додати тертий сир та варити на повільному вогні 30 хв. В кінці готування додати прованські трави. Остудити.

    Цибулю дрібно порубати, злегка обсмажити на олії. Додати до цибулі нарізані печериці, обсмажити ще кілька хвилин. Влити в сковороду вершки, посолити, поперчити, додати прованські трави. Тушкувати на слабкому вогні близько 10 хв. Додати бальзамічний оцет і при необхідності загустити соус борошном.

    Мамалигу розрізати на шматки і обсмажити на олії. Подавати з грибним соусом.