Бабусині страви: "Мариновані помідори з виноградом"

Бабусині страви: "Мариновані помідори з виноградом"

Інгредієнти:

  • помідори - скільки знадобиться на 1 трьохлітрову банку
  • виноград - 2 галузки,
  • базилік - 2 гілочки,
  • м'ята - 2 гілочки,
  • часник - 3 зубці,
  • цибуля - 1 шт.,
  • гвоздика - 3-4 шт.,
  • перець горошком - 3-4 шт.,
  • сіль - 1,5 ст. ложки,
  • цукор - 3 ст. ложки,
  • оцет (9 %) - 2 ст. ложки.


  • Спосіб приготування:

    У банку складіть всі інгредієнти: м’яту, базилік, перець, гвоздику, цибулю, часник, помідори в перемішку з виноградом, відокремленим від гілочок.

    Залийте окропом, залиште на 20 хвилин. Воду злийте, закип’ятіть і знову залийте помідори на 20 хвилин. Знову злийте воду, додайте сіль і цукор.

    У банку влийте оцет, залийте киплячим розсолом і закататайте.