Бабусині страви: "Мигдальні рогалики"

Бабусині страви: "Мигдальні рогалики"

Інгредієнти:

  • борошно: 400 г.
  • масло вершкове: 275 г.
  • цукор: 100 г.
  • мигдаль мелений: 150 г.
  • мед рідкий: 50 г.
  • яєчний жовток: 1 шт.
  • ванілін за смаком

  • Спосіб приготування:

    Борошно висипати на стіл у вигляді гірки, зробити в ній заглиблення. Додати розм’якле масло, порізане на шматочки, рідкий мед і яєчний жовток. Руками все змішати, додати ваніль, цукор і мелений мигдаль. Замісити тісто, розтираючи його від центру до країв. Загорнути готове тісто у харчову плівку і поставити у холодильник на 30 хвилин.
    Деко застелити пергаментом. Духовку нагріти до температури 180° С. Вийняти тісто з холодильника, розділити на три частини. З кожної частини скачати тонкий рулет. Рулет розрізати на шматочки. Кожному шматочку надати форму півмісяця. Викласти рогалики на підготовлене деко і випікати 10-12 хвилин. Готові рогалики змастити медом і посипати цукром.

    * Найкраще декорувати рогалики вже не гарячими, але й не холодними, бо у першому випадку мед швидко з них стікатиме, а в другому – цукор не встигне трішки розтопитися, щоб добре триматися на рогаликах.