Бабусині страви: "Морквяний суп з медом"

Бабусині страви: "Морквяний суп з медом"

Інгредієнти:

  • морква - 800 г,
  • вершкове масло - 2 ст. ложки
  • цибуля порей - 2 шт.,
  • мед (рідкий) - 2 ч. ложки
  • пластівці перцю чилі - маленька щіпка
  • лавровий лист - 1 шт.
  • овочевий бульйон - 2,5 л
  • сметана або натуральний йогурт для подачі
  • сіль і чорний мелений перець за смаком

  • Спосіб приготування:

    Вершкове масло розтопіть в каструлі.
    Додайте порізану кільцями цибулю-порей, готуйте 3 хвилини. Додайте порізану моркву, мед, чилі і лавровий лист, готуйте ще 2 хвилини.
    Влийте бульйон, після закипання зменшіть вогонь і готуйте приблизно 30 хвилин.
    Готовий суп збийте блендером, додайте за смаком сіль, перець. Подавайте зі сметаною або йогуртом.