Бабусині страви: "Налисники з буряком і сухофруктами"

Бабусині страви: "Налисники з буряком і сухофруктами"

Інгредієнти:

  • Для тіста
  • борошно: 1,5 склянки
  • вода: 2 склянки
  • олія: 50 г.
  • цукор: 1 ст. ложка
  • сода: 0,5 ч. ложки
  • сіль
  • Для начинки
  • варений буряк: 1 шт.
  • курага: 100 г.
  • чорнослив: 100 г.
    грецькі горіхи: 70 г.
    мед: 2 ст. ложки


  • Спосіб приготування:

    Приготувати тісто: розчинити у воді сіль, цукор і потрошку додавати просіяне борошно, старанно розмішуючи, щоб не утворилися грудочки. Додати соду та олію і ще раз старанно все перемішати.
    Смажити налисники на гарячій сковороді, змазаній олією.

    Курагу та чорнослив залити гарячою водою, щоб зм’якли. Тоді воду злити, а сухофрукти разом з подрібненими горіхами та буряком збити в блендері до стану однорідної маси. Заправити начинку медом.

    Змастити налисники начинкою, згорнути їх рулетиками і охолоджувати в холодильнику протягом 30 хвилин. Подавати, оздобивши листочками м’яти.