Бабусині страви: "Олів’є з грибами"

Бабусині страви: "Олів’є з грибами"

Інгредієнти:

  • білі мариновані гриби: 200 г
  • картопля: 2-3 шт
  • морква: 2 шт
  • квашені огірки: 2 шт
  • свіжі огірки: 2 шт
  • зелений консервований горошок: 80 г
  • майонез пісний, сіль, перець, зелень за смаком

  • Спосіб приготування:

    Картоплю та моркву помити і зварити в “мундирах” або запекти в духовці. Охолодити, почистити і порізати дрібними кубиками.

    Свіжі та солені огірки почистити від шкірки і теж нарізати кубиками. З грибів злити маринад і порізати їх невеликими шматочками. Зелень дрібно посікти (залишити кілька гілочок для оздоблення).

    Змішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити пісним майонезом. Подавати, прикрасивши гілочками петрушки та кропу.

    * Свіжі огірки в салаті можна замінити яблуками або кабачками, консервований горошок – вареним стручковим горошком, а білі гриби – будь-якими іншими маринованими грибами. Також за бажанням можна додати свіжий болгарський перець і цибулю – ріпчасту, зелену або порей.