Бабусині страви: "Омлет зі шпинатом у пароварці"

Бабусині страви: "Омлет зі шпинатом у пароварці"

Інгредієнти:

  • яйця - 4 шт.,
  • шпинат - 1 пучок,
  • сир - 100 г,
  • сіль - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Свіже листя шпинату промийте в холодній воді. Закип’ятіть в каструлі воду, посоліть (на 1 літр води 1 ч. ложка солі) і зменшіть вогонь. Потім опустіть листя шпинату в киплячу воду і варіть 3-5 хвилин.

    Відкиньте шпинат на друшляк, щоб стекла зайва рідина.

    Білки відокремте від жовтків. За допомогою блендера розітріть шпинат з білками в однорідну масу, трохи посоліть.

    Сир натріть на дрібній тертці. Всипте тертий сир у шпинатну масу, ретельно вимісіть.

    Силіконову формочку застеліть харчовою плівкою. Викладіть 1 ст. ложку шпинатового пюре. Акуратно викладіть жовток, щоб він не розтікся. Зверху викладіть ще 1-2 ст. ложки шпинатового пюре і закрутіть харчову плівку так, щоб вийшла кулька.

    Готуйте омлет зі шпинатом на пару 15-20 хвилин.