Бабусині страви: "Пісні рибні тефтельки"

Бабусині страви: "Пісні рибні тефтельки"

Інгредієнти:

  • 200 гр гречки
  • 700 гр риби (будь-яке рибне філе)
  • 3 цибулини
  • 3 моркви
  • 3 ст. л томатної пасти
  • сіль
  • чорний перець

  • Спосіб приготування:

    1. Заливаємо гречку двома стаканами води, ставимо на вогонь і варимо до повної готовності.
    2. Цибулю дрібно подрібнюємо, моркву натираємо на тертці.

    3. На сковорідці обсмажуємо цибулю та моркву близько 5-10 хвилин, додаємо томатну пасту і один стакан води та смажимо ще 15 хвилин.
    4. В кінці додаємо сіль та перець, даємо трішки охолонути.
    5. Рибу та гречку подрібнюємо в блендері. Після цього змішуємо їх.
    6. З отриманого фаршу формуємо кульки та обсмажуємо їх на оливковому або соняшниковому маслі до золотистої скоринки (можна також викласти їх на деко та запекти в духовці).
    7. Викладаємо посмажені тефтельки в каструлю, заливаємо сумішшю цибулі та моркви і тушкуємо в духовці близько 30 хвилин.