Бабусині страви: "Пісний апельсиновий бісквіт"

Бабусині страви: "Пісний апельсиновий бісквіт"

Інгредієнти:

  • сік апельсиновий (свіжовичавлений, 3/4 скл. + 100 мл для сиропу)
  • борошно - 380 г
  • сода - 1 ч. л.
  • оцет (винний) - 30 мл
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • цедра апельсина - 2 ч. л.
  • цукор (+ 75 г для сиропу) - 180 г
  • олія кукурудзяна - 3/4 скл.
  • вода - 2 ст. л.
  • cтакан 200 мл, форма для випічки 22 см в діаметрі.

  • Спосіб приготування:

    1.Збити міксером сік, масло, цедру, цукор до повного розчинення цукру (хвилин 5-7).
    2.Продовжуючи збивати, додати винний оцет.
    3.Зменшивши швидкість, додати борошно з сіллю.
    4.До соді додати 2 ст.л. води, добре перемішати.
    5.Вилити в тісто.
    6.Тісто відразу почне збільшуватися в розмірі.
    7.Вилити тісто у форму, застелену пекарської папером, змащену маслом.
    8.Ставимо випікати в попередньо розігріту духовку.
    9.Випікаємо при 180 град. до готовності (це займе приблизно 30 хв.).
    20.Акуратно вийняти з форми, зняти папір, дати охолонути.
    21.Просочити сиропом.
    22.На 100 мл соку - 75 г цукру. Проварити, помішуючи, 15 хв.
    23.За бажанням розрізати по горизонталі, промазати джемом і у вас вийде чудовий торт! Джем може бути будь-яким на ваш смак. Якщо бажаєте – можете приготувати апельсиновий соус – розчинити цукор у невеликій кількості води та опустити туди шкірки від апельсину, варити до запустіння. Від такого соусу ще ніхто не відмовлявся!