Бабусині страви: "Пісний медовик"

Бабусині страви: "Пісний медовик"

Інгредієнти:

  • цукор (трохи менше ніж) - 0.5 стак.
  • олія рослинна (трохи менше ніж) - 0.5 стак
  • мед - 3 ст. л.
  • вода (тепла) - 1 стак.
  • розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • борошно - 1.5-2 скл.
  • родзинки - 0.5 стак.
  • горіхи волоські (подрібнені) - 0.5-1 скл.
  • цукор ванільний - 1 пакет.
  • сіль (щіпка)

  • Спосіб приготування:

    1. Родзинки обшпарити окропом, обсушити, додати подрібнені горіхи, усе змішати з дрібкою борошна.
    2. Цукор всипати на сковороду, смажити на середньому вогні, поки не утвориться карамель.
    3. Потім потихеньку влити теплу воду, дати покипіти, поки карамель повністю не розчиниться у воді.
    4. Карамельну воду перелити в миску та дати їй трохи охолонути.
    5. Духовку нагріти до 180 градусів, форму змастити олією, посипати борошном, для надійності дно форми застелити промасленим папером.
    6. У мисці змішати олію, мед, ванільний цукор і сіль, влити теплу карамельну воду, розмішати, додати склянку просіяного борошна й розпушувач, розмішати, підсипати ще борошна, тісто має бути як густа сметана по консистенції, додати суміш родзинок і горіхів.
    7. Розмішати, перекласти тісто у форму, верх розрівняти.
    8. Випікати медовик хвилин 40-45, до готовності.
    9. Готовий пиріг остудити на решітці.