Бабусині страви: "Пісний Наполеон на пиві"

Бабусині страви: "Пісний Наполеон на пиві"

Інгредієнти:

  • пиво - 250 мл
  • олія - ​​250 мл
  • борошно пшеничне (+ 3ст.л з гіркою в крем) - 3 скл.
  • крохмаль картопляний (1 ст.л з гіркою)
  • цукор ванільний - 2 ст. л.
  • цукор - 2 скл.
  • горіхи волоські - 1 стак.

  • Спосіб приготування:

    1. У миску вилити рослинну олію, пиво, перемішати. Всипати борошно і замісити тісто.
    2. Добре вимісити тісто.
    3. Розкачати тісто джгутом і поділити на 8-9 частин.
    4. Розкачати тонко корж.
    5. Спекти коржі. Вони печуться так само, як і звичайні, для Наполеона.
    6. Займемося приготуванням крему. У каструлю наллємо 750 грам води і поставимо на вогонь. Туди ж додамо 2 склянки цукру.

    7. У миску покласти 3 столові ложки борошна з гіркою і 1 столову ложку картопляного крохмалю, все добре перемішати і по-немногу додавати, помішуючи, воду - 250 мл.
    8. У киплячий сироп цівкою вилити «молочко» і заварити кисіль, додавши ванілін.
    9. Коржі змастити добре кремом, посипаючи при цьому подрібненими горіхами.
    10. Посипати зверху подрібненою крихтою і горіхами.