Бабусині страви: "Пісний ягідний пиріг"

Бабусині страви: "Пісний ягідний пиріг"

Інгредієнти:

  • борошно: 2 склянки
  • цукор: 3 ст. ложок
  • олія: 6 ст. ложок
  • вода: 7 ст. ложок
  • ванільний цукор: 1 пакетик
  • сода: 0,5 ч. ложки
  • Для начинки:
    заморожені ягоди за смаком (вишні, полуниці, чорниці): 1,5 склянки
    борошно: 2 ст. ложки
    цукор: 3 ст. ложки

  • Спосіб приготування:

    Перемішати 1 склянку борошна, соду, цукор та ванільний цукор. Додати олію та попередньо охолоджену в холодильнику чи морозилці воду. Додати решту борошна і замісити еластичне тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на одну годину.
    Ягоди розморозити, рідину злити. Додати цукор і борошно, перемішати.

    Тісто розділити на дві частини (одна має бути трохи більшою від другої). Розкачати тісто товщиною приблизно 0,5 см. Більшу частину викласти на дно форми, змащеної олією, і сформувати бортики. На тісто викласти начинку і накрити зверху другою частиною тіста. Защипнути краї, наколоти тісто виделкою і випікати в розігрітій до 180 ºС духовці 20-25 хвилин.