Інгредієнти:
яйця - 2 шт.,
цукор - 2-3 ст. ложки,
ванільний цукор - 1 ч. ложка,
картопляний крохмаль - 2 ст. ложки.
Спосіб приготування:
Всі інгредієнти для тіста змішайте і замісіть пісочне тісто. Поставте в холодильник.
Чорницю переберіть, вимийте і висушіть.
Тісто дістаньте з холодильника, трохи розкатайте і викладіть ним дно і боки форми для пирога, сформувавши бортики.
Форму з тістом поставте в нагріту до190-200 °С духовку і випікайте 10-12 хвилин.
На дно випеченого коржа викладіть чорницю, змішану з цукром.
Приготуйте сметанно-яєчну заливку. У миску покладіть яйця, сметану, цукор, ванільний цукор, додайте крохмаль і розмішайте віночком до однорідної маси.
Залийте пиріг сметанно-яєчної заливкою. Зверху покладіть чорницю що залишилася і посипте ягоди цукром.
Запікайте в духовці 15-20 хвилин при температурі 200 °С.