Інгредієнти:
яйце 1 шт. + Молоко 50 мл.
цукор 200 мл.
масло вершкове 50 гр.
ванілін
Ягоди або фрукти для прикраси - червона малина, червона смородина, ожина, листочки м'яти.
Спосіб приготування:
ТІСТО:
Пісочне тісто: жовтки ретельно розтерти з цукром за допомогою міксера.
Вершкове масло повинно бути розм'якшеним при кімнатній температурі.
З'єднати жовтки з маслом, просіяним борошном і розпушувачем, перемішати.
Скачати тісто в кулю, покласти в холодильник на 15-20 хвилин.
Охолоджене тісто трохи розкачати, викласти у змащену олією форму, розподілити руками по бортику.
Випікати 20-25 хвилин у духовці при 180 - 200 градусах, охолодити.
КРЕМ:
Борошно, крохмаль, цукор, ванілін змішайте в каструльці і перемішайте.
Потрошки додавайте молоко і гарненько перемішайте, щоб не було грудочок.
Поставити на повільний вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи.
Яйце з молоком гарненько збити і повільною цівкою влити в каструльку, не припиняючи заважати.
Дати трохи охолонути, додати масло, перемішати.
ЗБИРАЄМО ПИРІГ:
Готовий, холодний корж змастити теплим кремом по всій поверхні.
Ягоди і м'яту, помити і поскладала на рушник, щоб підсохли.
Ягоди посипати зверху на крем і прикрасити листочками м'яти.
Можна подавати до столу
Якщо треба, то зберігати в холодильнику.