Бабусині страви: "Пісочний пиріг з заварним кремом і ягодами"

Бабусині страви: "Пісочний пиріг з заварним кремом і ягодами"

Інгредієнти:

  • ТІСТО:
  • жовтки яєчні 4 шт.
  • цукор 3/4 ст.
  • вершкове масло 200 гр.
  • борошно десь 2 ст.
  • розпушувач 1 ч.л.
  • рослинна олія для випікання
  • ЗАВАРНИЙ КРЕМ:
  • Молоко 150 мл.
  • борошно 2 ст.л.
  • крохмаль 1 ст.л.
    яйце 1 шт. + Молоко 50 мл.
    цукор 200 мл.
    масло вершкове 50 гр.
    ванілін
    Ягоди або фрукти для прикраси - червона малина, червона смородина, ожина, листочки м'яти.


  • Спосіб приготування:

    ТІСТО:
    Пісочне тісто: жовтки ретельно розтерти з цукром за допомогою міксера.
    Вершкове масло повинно бути розм'якшеним при кімнатній температурі.
    З'єднати жовтки з маслом, просіяним борошном і розпушувачем, перемішати.
    Скачати тісто в кулю, покласти в холодильник на 15-20 хвилин.
    Охолоджене тісто трохи розкачати, викласти у змащену олією форму, розподілити руками по бортику.
    Випікати 20-25 хвилин у духовці при 180 - 200 градусах, охолодити.

    КРЕМ:
    Борошно, крохмаль, цукор, ванілін змішайте в каструльці і перемішайте.
    Потрошки додавайте молоко і гарненько перемішайте, щоб не було грудочок.
    Поставити на повільний вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи.
    Яйце з молоком гарненько збити і повільною цівкою влити в каструльку, не припиняючи заважати.
    Дати трохи охолонути, додати масло, перемішати.

    ЗБИРАЄМО ПИРІГ:
    Готовий, холодний корж змастити теплим кремом по всій поверхні.
    Ягоди і м'яту, помити і поскладала на рушник, щоб підсохли.
    Ягоди посипати зверху на крем і прикрасити листочками м'яти.
    Можна подавати до столу
    Якщо треба, то зберігати в холодильнику.