Інгредієнти:
Спосіб приготування:
М’який маргарин змішати з сиром, додати борошно з содою і замісити тісто.
Розділити тісто на декілька частин. Одну частину тіста розкачати, вирізати з нього кружальця. Одним боком кружальця обваляти у цукрі і скласти навпіл (цукор повинен опинитися всередині), знову вмочити і скласти. Повинні вийти трикутники. Одним боком трикутнички обваляти у цукрі, викласти на змащене маслом (маргарином) деко. Зробити на широкій стороні трикутничків по два надрізи, щоб вийшла форма лапки. Теж саме зробити і з іншими частинами тіста.
Залишити деко у теплому місці на деякий час, потім поставити у розігріту до температури 180-200° С і випікати до готовності (до утворення рум’яної скоринки).
Готові “лапки” охолодити і за бажанням посипати цукровою пудрою.
У тісто цукор додавати не потрібно, інакше печиво може бути надто солодким.
Вирізати кружальця з тіста найкраще склянкою або спеціальним пристосуванням, яким вирізають палянички для вареників.