Бабусині страви: Печиво “Лапки”

Бабусині страви: Печиво “Лапки”

Інгредієнти:

  • борошно: 1,5-2 склянки
  • сир: 250 г
  • маргарин: 150 г.
  • сода: 1/2 ч. ложки
  • цукор за смаком, цукрова пудра для посипання

  • Спосіб приготування:

    М’який маргарин змішати з сиром, додати борошно з содою і замісити тісто.
    Розділити тісто на декілька частин. Одну частину тіста розкачати, вирізати з нього кружальця. Одним боком кружальця обваляти у цукрі і скласти навпіл (цукор повинен опинитися всередині), знову вмочити і скласти. Повинні вийти трикутники. Одним боком трикутнички обваляти у цукрі, викласти на змащене маслом (маргарином) деко. Зробити на широкій стороні трикутничків по два надрізи, щоб вийшла форма лапки. Теж саме зробити і з іншими частинами тіста.

    Залишити деко у теплому місці на деякий час, потім поставити у розігріту до температури 180-200° С і випікати до готовності (до утворення рум’яної скоринки).
    Готові “лапки” охолодити і за бажанням посипати цукровою пудрою.
    У тісто цукор додавати не потрібно, інакше печиво може бути надто солодким.
    Вирізати кружальця з тіста найкраще склянкою або спеціальним пристосуванням, яким вирізають палянички для вареників.