Бабусині страви: "Перець, фарширований м’ясом, рисом і овочами"

Бабусині страви: "Перець, фарширований м’ясом, рисом і овочами"

Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 500 г
  • болгарський перець - 10 шт
  • рис - 1/2 склянки
  • рослинна олія - 100 мл
  • цибуля - 2-3 шт
  • помідори - 2-3 шт
  • сир - 100 г
  • зелена цибуля - 1 пучок
  • сіль і червоний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Приготуйте начинку для перцю. Рис промийте, відваріть до напівготовності. Дрібно наріжте цибулю і підсмажте на олії. Потім додайте на сковороду до цибулі рис і тушкуйте. Додайте трохи червоного меленого перцю, влийте склянку теплої води і тушкуйте суміш. Додайте на сковороду фарш і тушкуйте, зрідка помішуючи. Помідори обдайте окропом, зніміть з них шкірку і наріжте кубиками. Помідори додайте на сковороду, перемішайте. Начинку посоліть, додайте подрібнену зелену цибулю, перемішайте.

    Перці вимийте, розріжте навпіл і очистіть від насіння. Приготованим фаршем нафаршируйте половинки перців.

    Нафарширований перець посипте тертим сиром.

    Перець викладіть на змащене маслом деко і запікайте в нагрітій до 180 °С духовці 25 хвилин.