Бабусині страви: "Пиріг з чорницею до кави"

Бабусині страви: "Пиріг з чорницею до кави"

Інгредієнти:

  • 1 чашка чорниці (садової лохини)
  • 280 г звичайної борошна
  • 300-375 г чашки цукру
  • 1 чашка молока
  • 2 яйця, жовтки окремо, білки окремо
  • 170 г вершкового масла
  • 2 ч.л пекарського порошку
  • 1 ч.л солі
  • форма для випічки 12х8х2 (30 см х20х 5), змастити олією

  • Спосіб приготування:

    Попередньо розігріти духовку до 165 градусів. Змішати борошно і цукор. Масло порізати шматочками розміром з горох. Змішати борошняну суміш з маслом і за допомогою скребка або 2-х вилок порубати тісто у велику крихту. 2. Відкласти 1/2 чашки для посипання зверху. Додати розпушувач, сіль, яєчні жовтки і молоко, збити міксером на маленькій швидкості протягом 3 хвилин. Збити яєчні білки до м'яких піків. Обережно змішати збиті білки з тістом, повинна вийде досить пухнаста маса. 3. Викласти у змащену форму, рівномірно розподілити. Зверху розкласти ягоди. Посипати відкладеним штрейзелем. 4. Випікати в духовці хвилин 40-45 (якщо форма скляна, то хвилин на 10 довше). Вийняти з духовки, трохи остудити і подавати теплим до ранкової кави. Замість чорниці можна використовувати дрібний виноград, порізані на невеликі шматочки нектарини, персики і сливи.