Інгредієнти:
Соняшникова олія;
Свіжа зелень;
Спосіб приготування:
Крок перший. Миємо баклажани, розрізаємо їх навпіл, змащуємо олією і запікаємо 20 хвилин в духовки, до м'якості.
Крок другий. Чистимо цибулю, ріжемо його дрібно, обсмажуємо в соняшниковій олії. Готові баклажани виймаємо з духовки, охолоджуємо. Виймаємо всю м'якоть з них ложкою.
Крок третій. Змішуємо м'якоть баклажанів з цибулею. Можна ще раз їх обсмажити разом з цибулею на сковороді протягом декількох хвилин.
Крок четвертий. Натираємо сир на крупній тертці, змішуємо його з баклажанами, різану зелень і подрібненим часником. Солимо за смаком. Начинка для пирога готова.
Крок п'ятий. Приступаємо до тіста. Змішуємо всі інгредієнти для тіста в глибокій мисці до однорідного стану. Змащуємо чашу мультиварці маслом.
Крок шостий. Виливаємо частину тіста в чашу мультиварки, викладаємо на нього зверху всю приготовану начинку і заливаємо її іншим тістом. Рівняємо його по всій поверхні.
Крок сьомий. Готуємо пиріг з баклажанами 65 хвилин в мультиварці в режимі * випічка *. За бажанням, можна перевернути пиріг на інший бік і підрум'янити 15 хвилин його верх.
Крок восьмий. Після сигналу мультиварки, даємо пирогу трохи часу охолонути і осісти. Пиріг з печеними баклажанами і сиром готовий!