Бабусині страви: "Польська шарлотка"

Бабусині страви: "Польська шарлотка"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 310 гр. борошна
  • 200 гр. холодного масла
  • 120 гр. цукру (у рецепті зазначений коричнений, але я брала звичайний)
  • 0,5 ч. ложки солі
  • 3 жовтка
  • 2 ст. ложки сметани
  • Для начинки:
  • приблизно 1.5 кг яблук
  • 1 ст. ложка цукру
  • ванильний цукор

  • Спосіб приготування:

    Борошно просіяти до миски та додати порізане масло. Розминати руками, щоб утворилися так звані "крихти". Додати решту інгридієнтів, завернути тісто у харчову плівку та поставити тісто у холодильник на годину. Тим часом готуємо начинку. Для неї чистимо яблука та нарізаємо кубиками, тушкуємо з цукром та ванільним цукром на сковороді чи у кастрюлі до м*якості. Потрібно слідкувати, щоб не перетушити і щоб яблука не перетворилися на кашу. Тісто розділяємо на дві частини. Більшу кладемо на низ форми, а меншою накриваємо випічку зверху. Начинку кладемо всередину та утрамбовуємо. Пиріг кладемо у розігріту духовку до 180 градусів. Пекти приблизно 30-35 хв. Даного тіста вистачає на форму діаметром 22-25 см. До речі, якщо у вас у наявності немає свіжих яблук, можна використати яблука з компоту. В такому разі їх треба почистити від шкірки та нарізати і не тушити. Також можна додати крім ванільного цукру корицю.