Бабусині страви: "Пряний часниково-вершковий суп"

Бабусині страви: "Пряний часниково-вершковий суп"

Інгредієнти:

  • вода: 1 л
  • картопля: 400 г
  • вершки: 100 мл
  • вершкове масло: 50 г
  • цибуля: 1 шт.
  • часник: 1 головка
  • зелень кропу: півпучка
  • мелений лавровий лист: ¼ ч. ложки
  • сіль, чорний мелений перець: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Часник почистити, помити та порізати пластинками. Цибулю почистити, помити та дрібно нарізати. На розігрітій сковороді розтопити вершкове масло, додати часник, цибулю та лавровий лист і пасерувати протягом 15 хвилин.

    У невелику каструльку налити воду, додати готовий часник з цибулею та довести до кипіння.

    Картоплю почистити, помити та порізати дрібними кубиками. Кинути картоплю в киплячий бульйон та варити протягом 15 хвилин. Посолити та поперчити за смаком.

    Коли суп трохи охолоне, збити все блендером та змішати з вершками. Кріп помити та подрібнити. Посипати кожну порцію подрібненим кропом.

    * За бажанням можна подавати суп з грінками. Щоб приготувати грінки, кілька шматочків хліба порізати маленькими кубиками, тоді обсмажувати на злегка змащеній вершковим маслом або олією сковороді, поки грінки не підрум’яняться та підсушаться. Посолити грінки за смаком та додати до супу.