Бабусині страви: "Різотто Триколор"

Бабусині страви: "Різотто Триколор"

Інгредієнти:

  • Рис - 150 гр.
  • Масло вершкове - 50 гр.
  • Цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.
  • Перець солодкий - 1 шт. (середній)
  • Морква - 1 шт. (середня)
  • Заморожений зелений горошок - 150 гр.
  • Сир Пармезан - 50 гр.
  • Йогурт не солодкий - 100 гр.
  • Готовий бульйон (м'ясний, овочевий) або вода - 750 мл.
  • Сіль - за смаком.

  • Спосіб приготування:

    У сотейнику або глибокій сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити дрібно нарізану ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
    Потім додати зелений горошок, рис, нарізані солодкий перець і моркву, сіль.
    Додати гарячий бульйон або воду.
    Дати випаруватися зайвої рідини і потім додати йогурт, перемішати і зняти з вогню.
    Посипати натертим сиром Пармезан, знову добре перемішати, накрити кришкою і дати постояти кілька хвилин перед подачею на стіл.
    До різотто з овочами рекомендується подавати легкі, сухі білі або рожеві вина (Castelli Romani)