Бабусині страви: "Риба в духовці"

Бабусині страви: "Риба в духовці"

Інгредієнти:

  • сира риба 1 шт
  • кокосове молоко - 200 мл,
  • лайм - 0,5 шт,
  • часник - 1 шт,
  • зелень кінзі - середній пучок,
  • перчик чилі (за бажанням) - 1/3-1/2 стручка
  • оливкова олія - 1-2 столових ложки,
  • сіль,
  • мелений перець

  • Спосіб приготування:

    Рибу очисти, випатраши, добре промий і обсуши паперовими рушниками.

    Почни з приготування соусу. Для цього порубай дрібно зелень. Якщо хочеш, щоб страва була більш-менш гострою, тоді додай перець чилі в необхідній кількості. Для цього розріж шматочок, очисти від насіння і перегородок і теж дрібно порубай. Часник теж дрібно поріж.

    У мисці соеденілі зелень, перець і часник, додай сік половини лайма і цедру лайма. Додай кокосове молоко, посолити, поперчити і перемішай.

    Тепер натри рибу сіллю, перцем. Форму для запікання повапниш оливковою олією, викласти рибу і залий соусом. Частина соусу залиш для подачі.

    Запікай у заздалегідь розігрітій до 180-200 градусів духовці 35-40 хвилин.

    Перші 15 хвилин форму з рибою можна накрити фольгою.

    Подавай готову рибу з соусом, що залишився.