Бабусині страви: "Рибна піца"

Бабусині страви: "Рибна піца"

Інгредієнти:

  • 500 гр борошна
  • 250 мл теплої води
  • 50 гр вершкового масла
  • 2 ч. л дріжджів
  • сіль (за смаком)
  • для начинки:
  • 1 рибні консерви (скумбрія, сардини)
  • твердий сир
  • кріп

  • Спосіб приготування:

    1. Замішуємо тісто. Змішуємо разом воду, дріжджі, борошно та масло. Залишаємо на пів години, щоб тісто піднялося.
    2. Розкатуємо його в тонкий млинець (завтовшки 2 міліметри), вирізаємо з нього круглу форму (для цього беремо велику тарілку і вирізаємо за контуром або вирізаємо за розмірами сковорідки, на якій будемо їх обсмажувати) та обсмажуємо на сухій сковорідці при високій температурі. Для піци нам потрібно два лаваша.

    3. На перший лаваш ми кладемо рибні консерви (які перед тим перемішуємо виделкою), накриваємо другим лавашем, на який ми натираємо сир та подрібнений кріп та ставимо усе в мікрохвильову на декілька хвилин, щоб сир розплавився.
    4. Перед подачею нарізаємо порційними шматочками.