Бабусині страви: "Рибний пиріг"

Бабусині страви: "Рибний пиріг"

Інгредієнти:

  • 10 гр дріжджів
  • 600 гр борошна
  • 30 гр цукру
  • 40 мл олії
  • сіль
  • 250 гр вершкового масла
  • морська сіль
  • 600 гр риби (будь-якої)
  • 1 яйце
  • 2 цибулини

  • Спосіб приготування:

    Розтоплюємо вершкове масло та додаємо до нього 200 мл теплої води, просіяне борошно, сіль та дріжджі. Замішуємо тісто.
    Ставимо тісто в тепле місце на 1 годину, щоб воно підросло.

    Тепер приготуємо начинку для пирога. Рибу обсмажуємо у невеликій кількості олії, цибулю нарізаємо півкільцями.
    Отримане тісто розділяємо на 2 частини. Одна частина повинна бути трішки більшою за іншу.
    Беремо більшу частину тіста, розгортаємо її у формі для випікання та викладаємо нашу начинку. Зверху кладемо рибу, потім цибулю. Додаємо сіль та перець.
    На начинку кладемо наш другий шар тіста, який спочатку розкачуємо на столі. Защипаємо наші 2 шари тіста між собою, утворюючи невеличкі бортики.
    Змащуємо поверхню пирога збитим яйцем і ставимо у розігріту до 180 С духовку.
    Випікаємо близько 25-30 хвилин до золотистої скоринки.