Бабусині страви: "Рожевий оксамитовий рулет"

Бабусині страви: "Рожевий оксамитовий рулет"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Яйце - 4 шт
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Соняшникова олія - ​​1 столова ложка
  • Пахта - 2 столових ложки
  • Яблучний оцет - 1 чайна ложка
  • Ванілін - 1 чайна ложка
  • Барвник (або вишневе / полуничне варення)
  • Борошно - 1 стакан
  • Розпушувач - 1 чайна ложка
  • Сіль - 1/2 чайної ложки

    Для начинки:
    Цукор - 1/4 склянки
    Яйце велике (білок) - 1 шт
    Вершкове масло - 100 г
    Ванілін - 1/2 чайної ложки


  • Спосіб приготування:

    Духовку нагрійте до 180 градусов. Деко змастіть маслом і застепіть пергаментом.Яйца збийте протягом 5 хвилин. Продовжуючи збивати, введіть цукор і соняшникову олію. Потім додайте пахту оцет, ванілін і барвник. Поступово всипте просіяне борошно, розпушувач і сіль.Змішайте до однорідної масси.Тісто вилийте на деко і рівномірно розташуйте. Випікайте 12-15 хвилин. Рушник присипте цукровою пудрою і переверніть готовий корж. Зніміть папір, промажте кремом і акуратно скрутіть рулет.
    Для крему збийте яйця з цукром і поставте на водяну баню до повного розчинення цукру. Потім збийте суміш в міксері і додайте ванілін і вершкове масло кімнатної температури. Збийте до однорідної маси. Охолодіть.