Бабусині страви: "Рулет з індика"

Бабусині страви: "Рулет з індика"

Інгредієнти:

  • грудка індика - 2 половинки,
  • вершкове масло (розм'якшене) - 3 ст. ложки,
  • листя чебрецю - 1 ст. ложка,
  • листя шавлії - 2 ст. ложки,
  • зелень петрушки - 2 ст. ложки,
  • часник - 1 зубець,
  • вино (біле, сухе) - 1 склянка,
  • лимон - 1 шт.,
  • оливкова олія,
  • морська сіль і чорний мелений перець за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Грудку індика розріжте уздовж але не до кінця, розгорніть. М’ясо після розрізу має стати одним плоским шматком.

    У невеликій мисці змішайте розм’якшене вершкове масло, чебрець, лимонну цедру і часник. Приготовленою сумішшю змастіть внутрішню частину грудинки, посипте листям шавлії і петрушки, потім посоліть і поперчіть.

    Поверніть рулет і викладіть швом вниз, за бажанням, закріпіть зубочисткою або ниткою. Побризкайте оливковою олією, сіллю, перцем, залийте білим вином, лимонним соком.

    Випікайте протягом 1,5-2 годин при температурі 170 °С. Готову страву поріжте на шматочки і прикрасьте зеленню.