Бабусині страви: "Сідло баранчика"

Бабусині страви: "Сідло баранчика"

Інгредієнти:

  • Сідло баранчика
  • Чебрець, розмарин, імбир
  • Чилі перець, кінза
  • Сіль, перець
  • Оливкова олія
  • Соус «Порто»:
  • Масло вершкове - 1 ст.л.
  • Цибуля шалот - 1 шт.
  • Червоне вино - 1 склянка
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Петрушка - 2 гілочки
    Чебрець - 1 гілка
    Соус «Демі-Глас» - 1-2 склянки (можна купити вже готовий).

  • Спосіб приготування:

    Сідлу баранчика необхідно добре відлежатися в маринаді з перцю, чебрецю, імбиру, часнику й оливкової олії. Не забудьте посолити м'ясо.
    Робимо невеликі надрізи і відправляємо в духовку. Рекомендований ступінь просмажування - medium rare, тобто практично напівсире.

    Готуємо соус «Порто». Беремо всі необхідні для соусу інгредієнти і варимо їх у каструльці до половини об'єму. Додаємо туди соус «Демі-Глас» і продовжуємо варити на маленькому вогні ще 2-3 хвилини. Проціджуємо соус через сито.

    Після того, як сідло баранчика приготується, викладаємо його на тарілку і поливаємо соусом.