Бабусині страви: "Сьомга у вершково-ікорному соусі"

Бабусині страви: "Сьомга у вершково-ікорному соусі"

Інгредієнти:

  • стейки сьомги - 4 шт.,
  • лимон - 1 шт.,
  • червона ікра - 2 ст. ложки,
  • вершки - 200 мл,
  • сіль, чорний мелений перець за смаком,
  • крохмаль - 1 ч. ложка.

  • Спосіб приготування:

    Стейки сьомги почистіть, вимийте і висушіть на паперовому рушнику. Викладіть сьомгу на фольгу. Посоліть, поперчіть. На кожен стейк укладіть по 3 часточки лимона. Загорніть фольгу конвертом так, щоб сік при приготуванні риби не витік. Запікайте 25 хвилин при 180 °C.
    Крохмаль розведіть в 2 ст. ложках холодних вершків. Решта вершки закип’ятіть, тонкою цівкою влийте крохмаль і, при постійному помішуванні, зваріть соус. Остудіть, періодично помішуючи, щоб не утворювалася пінка. У трохи теплий соус викладіть ікру, перемішайте.
    Подавайте рибу, поливши соусом.