Бабусині страви: "Сабле бретон з полуничним мусом"

Бабусині страви: "Сабле бретон з полуничним мусом"

Інгредієнти:

  • Сабле бретон:
  • 100 гр цукру
  • 110 гр вершкового масла кімнатної температури, нарізаного кубиками
  • 2 жовтки
  • щіпка солі
  • 170 гр борошна
  • 1/2 ч.л.розпушувача
  • Полуничний мус:
  • 10 гр желатину
  • 400 гр полуничного пюре
  • 60 гр цукру
    200 мл вершків (36% жирності).

    Для прикраси:
    кілька полуничок
    гілочка м'яти.
    Форма - 20-22 см.

  • Спосіб приготування:

    Змішати цукор з маслом. Жовтки підсолити і злегка збити. Борошно просіяти.
    У масляно-цукрову суміш ввести жовтки.
    Поступово ввести борошно і швидко замісити м'яке тісто.
    Тісто охолодити в холодильнику годину-півтора.
    Духовку розігріти до 170 * С. Якщо у вас кільце, то з фольги сформуйте днище.
    Тісто розкачати за розміром діаметра форми і викласти у форму. Дном склянки зручно рівномірно розподілити тісто.

    Випікати корж 35-40 хвилин до золотистого кольору (орієнтуйтеся по вашій духовці). Готовий корж остудити.

    Займемося мусом: полуницю дуже добре пюрирувати в блендері. Желатин замочити в невеликій кількості холодної води до набухання.
    Половину полуниці підігріти до гарячого стану, не кип'ятити. Ввести набряклий желатин, помішувати до повного розчинення.
    У решту пюре додати цукор.
    З'єднати обидва види пюре, змішавши лопаткою.
    Збити вершки до м'яких піків.
    Обережно ввести в полуничне пюре. Перемішати до однорідної маси.
    На корж вилити мус і поставити в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч.
    Готовий торт звільнити від форми (можна робити це за допомогою фена - феном обдути стінки кільця. Торт легко вислизає з форми).
    Прикрасити полуницею і листочками м'яти.
    Насолоджуємося ніжним полуничним мусом в поєднанні з м'яким розсипчастим печивом.