Бабусині страви: "Салат курячий з квасолею"

Бабусині страви: "Салат курячий з квасолею"

Інгредієнти:

  • Куряче стегно - 3 шт
  • Шампіньйони - 1 банка (400г)
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт. невелика
  • Квасоля червона в с / с - 1 банка (350г)
  • Кінза - 1 пучок (або петрушка)
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Майонез - 3-4 стол.ложки
  • Сіль, чорн.перець
  • Салат. листя (для викладки)
  • Волоські горіхи (за бажанням)
  • Приправа для курки

  • Спосіб приготування:

    Курячі стегна промиваємо, обсушуємо, обмазуємо сіллю і чорним перцем, тушкуємо в сковороді під кришкою з додаванням приправи для курки і підливши трохи води.
    На іншій сковороді на дуже невеликій кількості олії обсмажуємо гриби з ріпчастою цибулею до рум'янцю.

    Коли курка охолоне, відокремити м'ясо від кісток, шкіри та хрящиків і нарізати не дуже дрібно. Листочки кінзи (без стебел) дрібно посікти. Квасолю відкинути на сито.
    Видавити часник в майонез, збити.
    У миску викладаємо курку, гриби з цибулею, квасолю, кінзу (або петрушку), заправляємо майонезом із часником і гарненько перемішуємо, досолюємо і перчимо до смаку. Тут можна за бажанням додати дрібно рубані волоські горіхи.
    Дати салату постояти хвилин 30-40 і викласти на зелені салатні листя гіркою.