Бабусині страви: "Салат із броколі з беконом і манго"

Бабусині страви: "Салат із броколі з беконом і манго"

Інгредієнти:

  • 150 г бекону,
  • 500 г броколі,
  • 1 болгарський перець,
  • 1 манго,
  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 2 ст. ложки яблучного оцту,
  • 1 ч. ложка гірчиці,
  • 1 ст. ложка цукру,
  • перець чорний мелений за смаком,
  • сіль за смаком.

  • Спосіб приготування:

    Броколі поділи на суцвіття і провари в підсоленій воді 3-5 хвилин. Потім остуди.

    Тонко наріж бекон і обсмаж на середньому вогні 5-7 хвилин. Паперовими серветками зніми залишки жиру.

    Приготуй соус для салату.

    У жир, що залишився після бекону, додай гірчицю, оцет, цукор, сіль і чорний перець.

    Перемішай, доведи соус до кипіння, додай олію і, постійно помішуючи, потримай на вогні 3 хвилини.

    Дрібно поріж зелену цибулю, додай у гарячий соус і зніми з вогню.

    Болгарський перець наріж тонкою соломкою.

    Наріж манго дрібними кубиками.

    З'єднай всі інгредієнти, перемішай і заправ соусом.