Бабусині страви: "Салат з буряка з пекінською капустою"

Бабусині страви: "Салат з буряка з пекінською капустою"

Інгредієнти:

  • Капуста пекінська - 400 г (приблизно половина)
  • Буряк відварний - 3-4 шт. (залежно від розміру)
  • Яйця - 2-3 шт
  • Часник 1-2 зубчики
  • Майонез або сметана (для заправки)
  • Зелень (будь - петрушка, зелена цибуля та ін.)
  • Сіль

  • Спосіб приготування:

    Отже, беремо попередньо відварений буряк, натираємо в салатник на крупній тертці.

    Далі туди ж дрібно шаткуємо пекінську капусту.
    Відварені яйця ріжемо кубиком (я люблю, коли крупно, а то салат і так виходить «для беззубих»).

    Зелень (у мене в цей раз петрушка і зелений лук опинився) дрібно ріжемо.

    Пару часточок часнику пропускаємо через часникодавку або ріжемо ножем дуже-дуже дрібно. Можна обійтися і без часнику, але ми в зимовий період намагаємося їсти його побільше, тому кладу скрізь, де можна і не можна.

    Змішуємо всі інгредієнти. Додаємо сіль. Перець та інші приправи, на мій погляд, тут зайві. Заправляємо салат майонезом (або сумішшю його зі сметаною або кисляком) і подаємо до столу.

    Маленьке зауваження: раніше вважала цей салат дієтичним. Але нещодавно дізналася, що буряк «крохмальний» овоч, тобто на ніч краще таким салатом все ж не зловживати, якщо переживаєте за свою фігуру.