Бабусині страви: "Салат із цвітної капусти і апельсину"

Бабусині страви: "Салат із цвітної капусти і апельсину"

Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 1 головка
  • апельсини - 2 шт
  • маслини (без кісточок) - 50 г
  • оливкова олія - 3 ст. ложки
  • апельсиновий сік - за смаком
  • білий винний оцет - 1 ч. ложка
  • зелень петрушки - кілька гілочок
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Цвітну капусту розберіть на дрібні суцвіття. Викладіть капусту на деко, перемішайте з оливковою олією, сіллю і перцем. Запікайте 15 хвилин при температурі 230 °С.

    Апельсини розберіть на часточки.

    Приготуйте заправку з оцту і апельсинового соку.

    На тарілку викладіть цвітну капусту, апельсинові дольки і оливки. Полийте заправкою і посипте подрібненою петрушкою.